oko stanice i prijemnika..... ja bi preporučil futabu, iz prakse je saznato da futaba najbolje radi na FPV....
makar ja nemam futabu, nego imam hitech auroru, moram priznat da je futaba posrala auroru kaj se tiće FPV-a..... tak da uzmi bilo koju futabu ak ti je prioritet FPV, sve imaju isti modul....
s tim da ak si limitiran financijama futaba ima prilično povoljnu 6 kanalnu stanicu.... preporuka je futaba
oko multirotora.....
u biti je potpuno svejedno dal ideš na quad ili hexu, iz prakse znam da quad i hexa padaju jednako kad otkaže 1 motor, tak da nema razlike osim ak ideš na oktu.....
koja može podnijeti otkazivanje jednog motora ili čak dva ako nisu jedan do drugog i elise su kontra smjera....
ako je gopro opcija za sad, dovoljan je quad...
preporuka je da se kupe samo motori, elektonika i ostalo.... a frame da se napravi od drvenih letvica....
jer to je najjeftinija varijanta i najlakše je "krpati model" kod krševa.... znam da drvo nije najelegantnije rješenje ali je najlakše i najjednostavnije za krpat
moja preporuka je da odmah nakon par sati osnova lebdenja.... počneš letenje na FPV i saznaš dal ti takav tip letenja odgovara....
jer najbolje snimke možeš dobiti jedino ako letiš na FPV, večini ljudi ne paše FPV stil letenja jer im se vrti ili sl. ....
ako si blizu VŽ-a možeš jako lako saznat dal imaš želudac za FPV letenje jer nas ima dosta koji letimo FPV pa možeš na dodatne naočale vidjet kak ti ide....
oko kontrolera za multirotor.... ako želiš brzo savladati letenje, odaberi neki koji ima akcelerometre, tipa multiwii, dji ili bilo koji drugi koji nađeš da je nahvaljen a odgovara financijama kojima raspolažeš.....
stvar je jednostavna kod FPV-a, dok pustiš komande model ti se vraća u horizontalu, to rade akcelerometri i to ti je potrebno, nakon više sati prakse budeš isključival akcelerometre jer budeš videl da ti smetaju oko okretnosti... ali za početak oni su jako korisni...
odmah da ti napomenem, novac koji potrošiš u prvi multirotor nije proporcionalan kvaliteom snimke.... jer sate provedene buljenjem u naočale ne može ti nadoknaditi kvaliteta niti jednog kontrolera..... ako se naučiš letit na 15$ "šit" KK kontroler vjeruj mi svaki bolji kontroler dječja je igra za letenje..... tak da imaj na umu da moraš čim više sati leta skupiti......
kaj povlači za sobom da ak želiš iskoristive snimke, ovaj hobi moraš prihvatiti stvarno kao hobi, moraš biti redovit u treningu i jedino te praksa vodi ka cilju......
kolko god ti ljudi pisali da potrošiš xxxx novaca za xxx kontroler ili xxx elektroniku, imaj na umu da ti ko pilot sa svojom praksom i iskustvom si jedini koji određuje kvalitetu snimljenog materijala...... tak da ti je moj prijedlog da nađeš lokalne modelare koji se bave praktičnim FPV letenjem i da pokupiš savjete koje možeš
iskreno.... savršene snimke budeš radil kad nebuš imal pitanja kaj se tiče multirotora i letenja.... nego budeš imal dovoljno love(modela), prakse i znanja o multirotorima da improviziraš i daš nam koji savjet......
evo, iskren kolko mogu biti
Denis