eh da,moja isprika Damire... jebiga Ti I ja smo "tehnicka podrska"...
..mi smo ipak ...najstariji u Školici
Nadovezao bi se na tvoj interview: točno je što si rekao - nema više Narodne Tehnike , barem ne u onom smisli kao prije XX godina: radili smo modele u Klubovima Mladih Tehničara potpuno djabe, a djabe su nas i vozili na takmičenja. Spavali smo po raznim rupčagama i razbijali modele po livadama...no imali smo puno volje.
Danas klinci nemaju volje ako nije sve instant: jeftina elektronička sintetička zabava, no ova naša Školica je 'stvarna stvar', real thing ili kakogodhoćete .
Nasljenik NT je Hrvatska Zajednica tehničke Kulture, koja 'nit viri nit piri' jednostavno kao da ne postoji, jednom godišnje organizira se veliko Natjecanje Klubova mladih tehničara; prvo klupsko 8ili školsko), pa županijsko (gradsko) i samo pobjednici kasnije budu pozvani na Državno natjecanje.
Oni koji osvoje prvo mjesto na Državnom ( u bilo kojoj disciplinui, modelarstvo je samo jedno od njih ) stiču pravo direktnog upisa srednju školu (tehničku, dakle strukovnu) !
Oni koji ostvare jedno od prva 3 mjesta na županijskom natjecanju dobivaju dodatne bodove za upis u srednje škole (odluka Ministra obrazovanja..).
Dakle ova takmičenja uključena su u Katalog natjecanja koji je pripremio Zavod za školstvo... i prema njemu se dodatno boduje rezultat učenika za upis u srednje škole.
Prema tome, polaznici naše Školice Modelarstva, tj. njihovi roditelji, koje ovo interesira mogu o tome i porazgovarati samnom slijedećeg vikenda kada nastavljamo sa radom !
(imam izvjesna pozitivna iskustva sa tim dodatnim bodovima
)
Damir