nice,
fora su vam te sheme s printanjem na foliju pa ljepljenjem na model,
nadam se da ne dobije previše na težini u odnosu na jedan sloj selotejpa,
a i crna se jako ugrije na suncu pa pazi da se ne zgužva ili previše opusti u zraku, znaš onu priču o Ikarusu
koliki je procijep između elevona i zagija? ako je prevelik onda cijela površina ide gore dole kako servo vuče,
a poanta je da bude dobro fiksirana(mali procijep) pa se samo naginje gore dole.
također, po balončićima uz elevon, čini mi se da si koristio običan selotejp, jer ne vidim armirane dijelove,
to izgleda ok na stolu, ali sam od puno iskusnijih modelara u svojim počecima čuo da se to ne smije stavljati,
i poslušao, bilo medicinski(onaj bijeli) selotejp ili prozirni armirani.
ovaj voli puknuti kada se presavija u zraku i još pod UV zrakama...
[attachimg=2]
no jesu li to horne krivo okrenute kao i na drugom team lahor zagiju, pa je kasnije ispravljeno
čini mi se da bi baza trokuta trebala biti uz pregib(prema naprijed dakle), a vrh prema kraju zagija
jer je okomiti dio koji izlazi iz trokuta bliže bazi, pa se onda i zakrene onaj dio na koji se lovi šipkica...
[attachimg=1]
poanta je da hvatište bude iznad mjesta pregibanja, ne ispred ni iza, Diogen je čini mi se dobro objasnio zašto.
kakav god sistem bio, plastična hornica kao na lahor1, ili ova jača kao na lahor2...
spoj bi trebao biti iznad pregiba:
http://www.flyfreak.net/fpv-i-ap/moj-ulazak-u-fpv-svijet/msg80009/#msg80009to su ti čisto dobronamjerni savjeti, ne gnojim jer još i sam imam puno za učiti.
mogao sam samo reći, fora je,
ali glupo je riskirati svu tu opremu zbog komadića ovoga ili krivo okrenutoga onoga...
ako sam fulao gledajući samo slike bez opisa, sorry, namjera je bila poštena.