Radove nastavljam na horizontalcu...
Pošto u nos modela ide i anlaser, razmišljao sam da servo horizontalca (i težište bi najverovatnije zahtevao plus tegova na repu) stavim baš u fiksni deo horizontalca...
... za to imam još jedan razlog, a to je da na tom delu trup nije dovoljno širok, da bi stao servo i da izviri samo krak servoa.
Tu bih pitao vas, iskusnije, koliko je ova ideja dobra?
Gledao sam postove o Stuka, na inostranim forumima, ali nigde nisam video da su ugradii servo baš u horizontalni stabilizator...
Juče, dok sam čekao odgovore, na male letvice što će da drže taj odupirač (nadam se da se tako zove
) horizontalca, nalepio sam tanak sloj od balze. Hoću da plankiram i donju površinu, a žljeb je bio malo dublji od letve
Dok se sušio lepak, vratio sam se do kutije motora... Ulepio sam letvice 6x6 mm uz spojeve, i hteo sam da odsečem desnu stranu, ali nisam smeo. Razlog je, da na planu piše da treba da se skrati za 3/32", znači za 2.38mm
Tu meru sam precrtao i na bočnu stranu kutije
Tu bih Vas, iskusnije opet pitao, iako ovako piše na planu, da to će biti dovoljno da prednja strana kutije, tj. motor ide malo u desnu stranu???
Na oba crteža (bočni pogled, pogled od gore) je baš ovako nacrtano, ali opet... ko pita, ne skita...