Traže se zupčanici! April 01, 2012, 08:09:09 pm Poštovani!Prije godinu dana kupio sam u konzumu "famozni" helić Performer 3.5 D. Najviše ga koristim u kući jer za van imam E-sky - ov model. Prije mjesec dana igrom nesretnog slučaja helić se zabio u zavjese i direktno pao na laminat: srećom velikih problema nije bilo, jedino motor nije odmah reagirao na komandu te je nakon pada radio još cca. pola minute i zbog toga izlizao zupčanike. Trebao bih nove zupčanike, po mogućnosti ne od plastike nego od nekog lakšeg metala, npr. aluminija ili bakra. Rezervni dio ili mogućnost popravka ne pokriva garancija (a već je i istekla), na internetu ne mogu pronaći potrebne zupčanike za moj model, pa bih molio nekoga ako ipak zna, neka napiše ili postavi link gdje se može naručiti ( u obzir mogu doći samo hrvatske tvrtke ) ili izraditi takvi zupčanici.Osnovni podaci zupčanika:- promjer: d=4 cm- debljina: 2 mmUnaprijed hvala na pomoći!
Odg: Traže se zupčanici! Reply #1 – April 01, 2012, 08:28:58 pm Bok,Ne bih te htio razočarati, ali izrada zupčanika u seriji od jednog komada i to bez pravog nacrta nego po uzorku ili šturim uputamakoštala bi te vjerovatno više nego je vrijednost helića. To je moje mišljenje, ali možda nisam u pravu , možda netko zna netkog tko bi ti to napravio jeftino.