meni bi odgovaralo i 300 tinjak metara pa da teram heliča
Možda bi išlo samo kaj bi bilo sa ostalima na pisti, modelima i stanicama. Makar za 300m bi vjerojatno trebao Tesla sa svojim tornjem kaj su mu ga zapalili da bi to proradilo.
Osim toga heli bi vjerojatno bio dodatno otežan prijemom za tu struju i pitanje je kakav bi bio signal stanica-prijemnik uz prenos energije zrakom.
Mislim da to sve nebi ni Tesla riješio koliko god bio ispred svog vremena. Da se ne shvati krivo veliki sam štovatelj rada i lika Nikole Tesle ali ovo je i dan danas tehnologija zvjezdanih staza.
Ali radi se na tome, možda se postigne nešto značajno na tom polju.
Tesla je bio toliko ispred svog vremena i imao je toliko ideja da je kako je ranije rečeno radio valove i rendgenske zrake koje je otkrio doslovno prepusti drugima da patentiraju kao svoj izum. On je grabio čizmama od 7 milja i nije se zamarao stvarima koje mu nisu bile krajni cilj niti je imao vremena prijavljivati sve svoje patente.
Pročitao sam da je FBI zapljenio sve njegove bilješke kaj se tiče njegovih izuma i da on nije sve stavljao na papir već da je puno toga imao u glavi i da je na žalost s njim puno toga otišlo u nepovrat. Možda je tako i bolje jer pitanje je jel svijet bio spreman na sve njegove ideje i pitanje je jel je i danas.
Valjda Ameri polako vade iz ladica njegovu tehnologiju i koriste na razne načine. Sigurno je jedno sve oko sebe što koristimo u svakodnevnom životu u svemu ima Teslinog doprinosa.