evo da se pohvalim, EDGE napokon leti
, kako sam obećao kolegama podijelit ću video od danas, evo i malo opisa
predmrak smo otišli na posuško polje, nismo na golf terenu letili radi šireg prostora za prvi let, na videu sam ubacio i malo popratnih detalja, samo paljenje, grijanje motora, let i spuštanje, tu je moj neizostavni sinčić andrija, 2 god i 3 mjeseca, prati me u stopu
i razlikuje funtatnu,katanu ,edga i pipera
za razliku od prošlog motora, ovo je pravi motor, razradili smo ga solidno mada punu razradu će imati tek nakon 12-20 sati rada, nakon poleta malo sam imao nervozu dok edgeta nisam reglirao u zraku (vidi se na par detalja), malo vukao u lijevo i dolje, poslije leti super, izgleda mi da je brži od funtane, e sad sam još malo pod dojmom edga tako da ne mogu objektivno pričati i uspoređivati s funtanom, djeluje mi pitomiji i da može sve figure s lakoćom odraditi, motor je odličan s elisom 20*10, malo je kraći od funtane ,ima isti raspon krila kao funtana, pri slijetanju mi je puno bolji od funtane i zgodniji (manje je živčan), slijetanje mi je bilo fino i lagano, što se tiče samog zvuka motora, puno jači i prodorniji zvuk ima od funtane(ona ima rezonantni auspuh pa pravi zvuk dobije tek na većim okretajima), eto nakon dosta mog jada s edgom ipak se isplatilo
, moram se zahvalit svima koji su me savjetovali i pomagali a posebno kolegi crogaucho koji mi je riješio neplanski motor
i kolegi katana za elisu 20*10 koji mi ju je poslao iz danske
(i naravno one sve ostale stvari u donaciju
) kolegi Palac s foruma koji je fino snimao, inače kolega iz gruda helikopteraš
i šefu našeg hangara i servisa zvoncu
planiram sutra dalje letiti i probati raditi neke figure da vidim kako se ponaša na zadane figure
na kraju moram reći EDGE je jednostavno EDGE
RC EDGE 540 Vokel CRRC PRO GF50i maiden flight