Odg: izrada buma
Reply #5 –
Matej,uzmi stap,drveni ili bilo kakav,nije bitno,od Celofan folije za kucu dok je jos u rolni odrezes skalpelom komad sirine 4-5 cm,motas ga na stap malo koso da ti preklop bude najmanje 1cm,inace se moze zavuci Epoxi pa se zalijepi,
izrezes po duzini trake po opsegu stapa,kod mene je bio gore 42mm i dole 15mm i duzine 115 cm pa sam imao recimo gore kod 42mm dobrih 13cm sirine dole oko 55mm sirine, Epoxi razrijedis sa Metanolom da se lako razmazuje po tkanini,Metanol mozes dodavati polako i mjesajuci sve do momenta kada Epoxy postane lagano mlijecne boje,ni kapi vise jer niposto ne smije biti boje mlijeka nego samo blizu,namazes ove trake tkanine i stavis bez mnogo da pazis na strukturu najprije jedan sloj pa dalje koliko vec hoces,tada ponovo rolnicu Celofana viklas okolo ne mnogo zatezuci ali ipak malo,vremenom ce ti mjestimicno iscuriti Epoxy ali ti je OK,
sutradan skines ovu traku Celofana i imas povrsinu stakla,
ja sam radio,jedan sloj Staklene tkanine 60gr. pa balza 1.5mm i ponovo staklo i na kraju Celofan preko viklati,
tu cvrstocu i veoma malu tezinu ne mozes zamisliti dok tu trubu ne imas u ruci, RAZMISLI