Evo i mog modela, napravio sam ga prije cc-a 8-9 godina. Iako je toliko star, samo je jedamput letio, no došlo je do problema sa baterijama i let nije najbolje okončan. Model je kasnije popravljen i poboljšan, ali nikad više ga nisam probao letit. Složen je da leti na 3 kanala, sa fiksiranim flapsevima, jer u to vrijeme si jednostavno nisam mogao priuštiti 4 ili više kanalnu stanicu, pa sam kupio sa 3 kanala.
Model je sve ove godine stajao na jednom jestu, pa je čak kotač postao plosnat od ispod i odbija se ispraviti!
Sve u svemu, avion je u vrlo dobrom stanju, ali imam par stvari na njemu za riješiti;
-kormilo i elevator su napravljeni na socijalan način i drže se samo termo folijom. Kormilo je pogotovo u lošem stanju, jer se folija olabavila, pa mislim da je jedino rješenje skinuti kormilo i složiti ga da se miše na pante. Sad, molim savjet kako to najjednostavnije složiti?
-baterije koje su u trupu su, ako se dobro sjećam, 4x AAA, znači 6V, ali neznam kolko mah. Punjač nemam za takav paket baterija, pa me zanima da li ih mogu puniti preko adaptera, i sa koliko V?
-imam grijač svijećice, ali sam izgubio punjač za njega. Da li svijećicu mogu grijati sa bilo kakvim izvorom od 1,5V?
-ne znam koji uopće motor imam, jer se ne sjećam. Samo znam da je Magnum, ili je 4, 4.5, 5 ili 5.5cc... nisam siguran za kubikažu... Sjećica još radi, ali namjeravam kupiti novu, a ne znam kakva mi treba. Može pomoć oko toga, dakle za Magnum od oko 5cc?
-trebao bih nabaviti gorivo. Opet ne znam kakvo mi treba za taj motor. A i gdje da ga uopće nabavim? Htio bi si sam miješati gorivo, jer mi je to najjeftinije, a i uvijek bi ga imao. Pitanje; di nabaviti metanol? KAkva mora biti smjesa tog goriva? Dal može ići samo metanol i ricinus?
Eto, to je za početak to šta me zanima, pa ako neko zna, nek odgovori.
Evo i par slika modela;