zac, hvala na odgovoru, jedini je problem da nemam tokarski stroj na raspolaganju.
vec sam iznio tu na forumu kolika je isplativost doma mijesanog goriva od ulja i metanola. ja na svojim motorima nemam pad u performansama, a jedini problem je dosta visok ler koji kod kupovnih goriva moze ici dosta nize. motori su dostupni i jeftini, a po gorivo se treba ici u sloveniju ili austriji sto stvara jos jedan trosak. ako je galon goriva 140 kuna i jedan motor vrijedi 100 eura onda ispada da se za 5 galona kupi motor. 5 galona je nekih 18,5 litara goriva i mene ta kolicina doma radjenog goriva ispadne oko 220 kuna (ricinus je 60 kuna, a metanol dobivam besplatno i svi znaju nekoga tko ga moze nabaviti). ako tu kolicinu poduplamo ispada da za 200 eura kupovnog goriva letim isto vrijeme i jos kupim jedan motor za 1000 kuna koje mi ostanu jer sam vozio na domace gorivo. naravno da ima jeftinijih i skupljih motora, a ovu cijenu sam uzeo kao primjer. prije sam se ogranicavao u letenju jer me pekla savijest zbog potrosnje goriva i njegove cijene, sada uzivam u letenju vise nego ranije jer o tome ne moram razmisljati i trosim koliko me volja.
prosli tjedan sam poslije letenja u motor uspricao wd 40 kroz fergazer i kroz otvor za svjecicu jer sam mislio da uskoro prilika za letenje jer preko tjedna dolazim s posla kada padne mrak, a vikendom se vrijeme najcesce pokvari
. danas sam isti taj motor poprimao i upalio na prst bez problema, ostavio da radi u leru tri minute i nakon toga poletio bez ikakvih problema.