Odg: Kako gori LiPo 2200mah 3s baterija
Reply #2 –
Uh oh..sve ovo ukazuje da opreza nikad dosta..ja kad ih punim,ak :'(je doma,stavljam ih u visoki lonac.ak se kaj desi izvan njega nebu..valjda
Za nevjerovat je da su lipice tako opasne.No ukazivanjem upravo na sigurnost koristenja baterija i novima kao i podsjetnik starim modelarima mozemo se nadat da ce nesretnih slucajeva biti manje
Apropos busenja i punjenja..mozda sama batka nije zapapila auto vec iskre koje nastaju prilikom kratkog spoja.vidjeh vec par lipica busenih i ni jedna se nije zapalila niti priblizno izgledala kao nesto u plamenu iako jako zgoreno izgledaju posle.al ako su jos na punjacu onda je vjerojatnost velika da upale nesto..kao uostalom i svaki kratki spoj.tak da mi izgleda da lipice ne gore bas lako ali i da nisu bezazlene pogotovo pri punjenju.Sljedecu cu isprobat busit s nemetalnim siljkom da vidim jel ce tada biti kratkog spoja ili iskrenja kao kod metalnog siljka.
Oprez oprez i oprez..jedino kaj mi pada na pamet rec na kraju
Hangar: Avanti V2 80mmEDF, Viper 90mmEDF, Stream Glider V2 EDF, Marlin 64mmEDF, UltraStick 35ccm, Carbon Cub Saito4T, EDGE 540 33ccm, Husky SE, Pichler ARROW, MPX Extra 330 SC, EFX Racer, Waco, Hurricane, FunCub, ZOHD Dart XL, Timber Evo, Fokker DR1, Futaba 7C/14SG & Spektrum NX8. Buggy 30.5ccm.