Diogen može ipak malo opširnije ....tipa dva do tri punjenja pa onda paljenje auta ili ....
Može.
Ako su ti batke 2600 mAh 5C je 13 A ! Kakav to punjač imaš da toliko može drukati?
Drugo, ako su batke 4 S onda punjač mora uključiti i step-up converter pa je struja punjenja izvjesno viša od 13 A kod 5 C.
Nadalje, proizvođači vele da je kod 0 celzija auto akumulator na 60% kapaciteta
Sada računaj... ali ne znaš točno koliki ti je kapacitet autoakumulatora osim onog deklarativnog jer ga nikada nisi do kraja ispraznio pa onda napunio da vidiš koliki je.
To nemoj učiniti, olovni accu imaju tešku narav i nakon dubokog pražnjenja rado će isprazniti i tvoj đep za isnos nabave novoga.
Ono što valja učiniti: na punjaču podesiti 'zaštitu autoakumultora od pražnjenja', mislim da sam ja stavio nekih 11,7 V i čim se pojavi taj napon, punjač bi trebao prestati sa punjenjem i označiti grešku. Tada sačekati neko vrijeme i zakurblati motor.
Dakle, kablovi u pripremi.. dešavalo se je to ljudima na tekmi...
Ako misliš da izbjegavam odgovor 'koliko puta' u pravu si, jer odgovor na to možeš znati samo ti kada pri određenoj temperaturi , tvom akumulatoru i -n punjenja budeš trebao kablove.
Za orjentaciju: izmjeriš li napon na autoakumulatoru manji od 2,1V po čeliji (12,6 V) - STOP !
potpuno napunjen i isprvan accu trebao bi imati oko 13,5 do 13,8 V kada ne radi punjač i pri sobnoj temperaturi.
Damir