upravo zbog tog stava u regiji, da te netko vreba i da nisi siguran ratujemo vec stoljecima. a kurca neznamo zakaj..jer se onaj kriza s tri prsta..i jel se onaj klanja ujutro i navecer..mislim ljudi moji, pa dokad cete biti zatucani primitivci?
zar vam recimo japan i fukusima nisu dovoljan primjer da ama bas nista nije vazno, ni novac ni zemlja ni status ni oruzje ni ama bas nista kada dode do takve katastrofe..
kakva srebrenica i kakvi ratovi?pa mismo recimo naspram afrikanaca male bebe..no nas ponos nam neda to priznati..malo rata i odmah smak svijeta..i to rata bez pokrica..vidi ostatak svijeta ewane pa onda spominji srebrenicu..zar nije jasno da su ratovi tamo gdje je neuk narod, gdje uvijek postoji neki skriveni neprijatelj i gdje 1% onih preuzvisenih vodi i odgaja onih 99% zatucanih..no da,ajmo jos jedan link tompsona pa da se svi skupa lozimo na rat
zar nije bolje (iako bi ovo trebalo globalno i nazalost ja to necu dozivjeti kako stvari zasada stoje) da budemo zemljani i da istrazujemo ono kaj nam koristi a ne kaj nas unistava i istrebljuje..
no da ne sirimo na svijet, zasto vise ova vukojebina ne shvati da nije susjed ono kaj prijeti. i da on nije neprijatelj. MI SMO SAMI SEBI NAJVECI NEPRIJATELJI!!! obicne smo kucke sto povijest jasno pokazuje i nazalost i dan danas je tako. dajemo guzicu za sarene perlice i to je problem. da nismo jalni i zavidni svom susjedu kad kupi novi auto, kad uredi stan, kad bilo kaj napravi bilo bi sve puno ljepse i lakse. no ovako zavidan narod ionako nemoze drugcije zivjeti. svi su nam krivi, svi su nam neprijatelji no pogledat se u ogledalo neznamo.
zelimo biti turisticka zemlja, a ducani rade do 8-9, bircevi nesmiju pustat mjuzu jer mjestanima smeta, betoniziramo nasu ljepotu zbog privatizacije i bogacenja raznoraznih supaka, dodem u istru i stojim u redu iza mene taljani a trgovkinja lijepo pocne njih dvoriti..pitam zakaj, pa oni su turisti ti mozes pricekat-heeejj halooo zatucana trgovkinjo...preskupe cestarine, lose ceste, uredenih pet gradova deset gradica i to je to..
zelimo biti proizvodna sila..zatvorili smo sve velike kompanije, unistili smo ih i rasprodali strancima, unistili smo jednu od najjacih svijetskih brodograditeljskih sila, nemamo ni jednog domaceg tele operatera, ni banku, ni osiguravajuce drustvo..lobiramo za strani kapital a svoj neznamo stvoriti..
zelimo biti pametna nacija..ne gradimo vrtice, skole fakultete..ali zato imamo birtije, kockarnice, kladionice i naravno shoping centre na svakoj livadi..
kako se uopce usudujete pricati o ponosu i nekakvom nacionalnom zanosu i vjeri u naciju kada se jasno propagira i namece stava da nam treba europa? zbog cega? neznamo sami? ili samo trebamo pokrice kako bi sakrili sramotu da nas europa vec posjeduje pa cemo to ulaskom u nekakvu raspadajucu uniju to prikriti..mislim na politicare izdajnike koji su to napravili, ne narod generalno.iako prema referendumu i narod smatra da treba gospodara i da ne moze sam biti sam svoj gazda.ZASU!!!
kakav je to nacionalni ponos kada moramo imati dvojezicne natpise a u nekim regijama se ni ne prica hrvatski..
da opet ne ispadne da se pljuje narod kao takav, naravno da se ovo odnosi na pojedince koji su nas doveli tu gdje jesmo. no kako su to legitimno izabrani pojedinci, a narod se ne buni vec ih ponovo bira, znaci da je pojedinac isto sto i narod jer ga zastupa. stoga si lijepo priznajmo da smo zatucani, gledajmo tompsona, mastajmo o novim avijonima tenkovima i buzdovanima dok nam u glavu ne dode (svima naravno jer nekima je dok drugima izgleda treba jos deset izbora i stoljece da to shvate) da mi nemamo nasu drzavu vec imamo neki prostor na zemljopisnoj karti ciji su vlasnici oni drugi, s drugih dijelova te karte.
tako da ce nam oni ionako reci koji avion da kupimo a ne neki tamo iseljenik ivan ili 'rvatsko zanovijetalo gradjanin. kao sto ce nam reci kad da damo guze, kaj da jedemo ili kaj je dobro za nas. mi neznamo sami pa trebamo tutora. i naravno, to cemo sami i platiti..jer se skola placa, zar ne?
znaci, trebamo avijone..jer neprijatelj je blizu,zar ne?
Hangar: Avanti V2 80mmEDF, Viper 90mmEDF, Stream Glider V2 EDF, Marlin 64mmEDF, UltraStick 35ccm, Carbon Cub Saito4T, EDGE 540 33ccm, Husky SE, Pichler ARROW, MPX Extra 330 SC, EFX Racer, Waco, Hurricane, FunCub, ZOHD Dart XL, Timber Evo, Fokker DR1, Futaba 7C/14SG & Spektrum NX8. Buggy 30.5ccm.