tko god vas cita jasno mu je gdje je ta 'rvatska
iz povijesti se uci, jel..pa kaj onda vec nismo nekaj naucili,jel eewane? toliko prdite o nekakvoj otadzbinskoj ljubavi a jedva cekate da udemo u europu i izgubimo i ovo malo dostojanstva i suvereniteta.a povijesno,do sada sam osobno naucio da smo jad i bijeda..mi ljudi..zemljani..pogotovo danas. optereceni prosloscu a nespremni za buducnost..ajme majko mila, da sve ovo samo snivam!
ja sam samo patriot, nisam desnicar, ljevicar sam cak, ali to me ne cini protuhrvatom ili da sam protiv nekog stranog covjeka. ja sam za hrvatsku zato jer je to komad zemlje gdje zivim, mjesto gdje hodaju moj sin i moja zena, mjesto gdje zelim sigurnost, blagostanje i vladavinu prava, a ime drzave je potpuno nevazno. radi toga smatram da trebamo imati obranu jer ne zelim da netko moze nesmetano orgijati po mojim prijateljima i familiji
iz povijesti naravno da ucimo jer svijet ide na bolje, mozda nikad nije bilo bolje, ova kriza je prolazna kao i sve do sada, a druga je stvar sto su aktualni problemi uvijek najveci i sto je uvijek "nekad bilo bolje".
jebalo bi se nama za suverenitet da imamo dobre place, sigurnost i da mozemo vracati kredite. ta pitanja se ne bi uopce potezala.
mi cak i kad se oporavimo sve sto smo prodali nece biti nase vec ce ostati strancima. nije nas problem sto smo sve prodali vec sto od prodaje nismo nista novo stvorili pa cak nismo ni modernizirali vojsku. sada smo naucili da tako ne treba i drugi puta cemo pametnije.
koji suverenitet ima svedska ili svicarska? to sto je nesto u rukama gradjana ne znaci da su oni dobri jer kapital ima svoju prirodu i ponasa se isto bio u rukama domaceg covjeka ili stranca.
vidimo koliko domoljublja pokazuju nasi domaci tajkuni, todoric koji otpusta 900 ljudi u konzumu zato da bi imao vise, moj direktor koji otpusta i smanjuje place iz istog razloga...
potpuni suverenitet u europi ima samo njemacka jer ona odredjuje politike i bez nje nema nicega. iluzorno je razmisljati da bi se mi mogli pribliziti nekim drugim silama, provoditi svoju monetarnu, fiskalnu i mirovinsku politiku, kupovati naoruzanje koje zelimo i ostati dobri sa unijom. suverenitet imaju samo najmocniji, mi ostali samo slusamo sto nam kazu, a ako ne poslusamo onda nas izoliraju ili vojno zgaze.
sad sam ja nasrao svasta nevezano uz temu, ali steta je obrisati
kako god vojska je neophodna ako neces skoru agresiju. bas kao klinci u skoli, onaj koji se ne zna braniti dobije od svakoga, a onaj koji se moze braniti najcesce dobije samo jednom ili niti jednom.