Odg: dal vam dolaze paketi ??
Reply #2491 –
Pa da pogledamo kako stoje stvari kod naših susjeda u BiH; javio mi se kolega iz Mostara:
"aaa kakva je ovo zajebancija sa 4,5 kn ,,, postarine ,,,, ? Pa u nas je to 4,5KM-pa i više ,,mislim , ovisno od veličine -težine paketa . I sve OK i bitno samo da se carina ne plati . Mi smo toga nadobivali u zadnji 3 g ,,vagon . Carina se uglavnom svodila na " kava "" plačanje i to na HT Mostar ali smo skontali da BiH pošta ne naplačiva nikako carine čim vide "igračke " modelarske pa sad idemo na neku adresu na ljevoj obali --dje je nadležna BiH pošta [16:52:33]********: Inače mislim da je ova poštarina sasvim nozmalna jer free ship je free do granice drzave ,,,a dalje unutar drzave ,,ista oče svoju postarinu ,,,,,,, misli da je tako ,,,"
Malo sam istraživao po HK i BG-u koja je to poštarina "Small Packet" gdje nam mogu naplatiti 4,5, akoja je puna poštarina gdje nebi trebali. Ispada da je razlika oko 1,3 $ (dobiješ onda i tracking). Kako je 1,3$ negdje oko 9 kuna, ispada da se više isplati naručiti sa opcijom "Small Packet" i onda našima doplatiti 4,5 kuna, nego li platiti 1,3$ i izbječi 4,5 kn !
Paradoksalno!
Damir