Poslije dva izrađena zagija, odlučio sam se za izradu Edge-a. Planovi su sa RC Groups
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=767157Pa evo nekoliko slika za početak..
Cijeli avion je izrađen od Stirodura 30 Kg/m3. Pošto sam imao doma nekoliko ploča od 5 cm, pokušao sam ih izrezati vrućom žicom na 1 cm debljine. Negdje sam pogodio 1 cm, neke ploče su ipale 1.2, 1.4 cm.. Površina nije na svim mjestima bila naj više ravna, al to sam riješio finim vodobrusnim papirom i tako da je ispalo sasvim OK.
Stigao prvi paket sa HK-a
Isti stirodur ko i onaj zeleni, samo drugačije boje. Korišten za izradu krila
Malo sam si dao truda, pa pomoću hotwire rezača i vodobrusnih papira napravio i profil "od oka" i za elevator. Ne sviđa mi se da bude kockasti ko što je u uputama
Stigao i drugi paket
Krila su izrezana pomoću hotwire rezača, dakle puna su.
Prvo aviošpera je zalijepljena za stirodur i na nju tiskana pločica od vitroplasta.. Nadam se da bude to izdržalo udarce kod slijetanja.
Nosač motora izrađen od vitroplast pločice
Folije koje sam koristio za presvlačenje su neke koje sam kupio u firmi koja se bavi izradom naljepnica, možda malo preteške.
Zagi na remontu
Čeka novi motor...
Mačak pronašao savršeno mjesto za odmor
Ovdje bi trebala biti baterija da bi CG bio na mjesu. Nije baš najbolje mjesto s obzirom da je motor unutra na tom mjestu.
Cijeli avion je ljepljen PUmax ljepilom za drvo. Ispao je vjerojatno pre teški - 1.2 Kg. Prvi let je odrađen, ali ima i problema koje treba riješiti. Cijeli avion vuče u lijevu stranu sa i bez gasa, dakle nije problem u kutu motora nego vjerojatno u repnom kormilu koje nije pod kutem od 90 stupnjeva, nego je malo ukoso. CG nije u redu, jer vuče na rep. Od uzbuđenja nisam uspio sve probleme pohvatati u zraku, vjerojatno je i motor preslab za tu težinu. Za sada mi je 1. zadatak složiti mu ispravno CG i da ide ravno, onda test dal je motor preslab za tu težinu itd.