Meni se čini da si ipak ti doktor, po tvojem današnji esc ima u sebi i mali perpetum mobile.
Ajde malo pojasni ovu pametnu izjavu. Zašto perpetuum mobile? Ajde baš me zanima.
Priznajem da sam se zaletio sa podizanjem napona što ESC zapravo i ne radi, ali mi je to prvo palo na pamet kako povisiti struju i dobiti istu snagu.
U = napon
I = jakost struje
R = otpor vodiča kroz koji teče konkretna struja
I=U/R
_Ne možeš_ povisiti struju osim da povećaš napon.
Upravo zbog toga za veće modele koristimo baterije sa više serijski spojenih članaka (veći napon), tj da povećamo jakost struje koja teče kroz motor.
No, izgleda da kod brushless motora veča (govorim iz glave tako da me ne vučete za jezik) struja dolazi do toga da trebaš uložiti istu snagu da bi dobio iste okretaje.
Sorry ali ova rečenica nema smisla. Opet nije da želim ikoga uvrijediti (upravo suprotno), no ovaj forum čitaju i početnici koji ne znaju ništa i stvari treba postaviti na stabilne noge.
I pošto dijeliš struju na tri faze pmoću switchanja FET-a, vučeš veću struju, odn. pulse width modulation (PWM) je puniji kod nižeg napona i zato vuče više struje.
Opet, stari, nema smisla ova rečenica.
Nema tu neke tajne. To što ESC pretvara istosmjernu struju u izmjeničnu nema nikakve veze sa količinom struje koja proteče kroz vodič (motor). Ako želimo veću struju, trebamo veći napon.
Ili u kontekstu OP-a, niži napon (6S naspram 8 ili 9S) rezultira manjom strujom i dovoljan ti je slabiji ESC.
EDIT : typo