Kužim, ali na par mjesta mu video "zapumpa" (baš sam jučer bio na kavi s jednim čovjekom koji mi je i pokazao tu snimku, pa sam mu rekao da mi se čini da je nakrkano tu dosta stabilizacije) što je naravno posljedica stabilizacije.
Ja o poststabilizaciji nisam baš znao nešto previše, tako da sam koristio razne alate na praktički default postavkama, kliknuo analyze i stabilize i dobio kaj sam dobio (zato su mi videi prije ovog nešto lošiji, nisam se znao koristiti aplikacijama i ustvari sam ih "pre-stabilizirao")
Sad zadnjih par dana sjedim za kompom i samo učim o tome i došao sam do fenomenalnih rezultata. Naravno da je fora - manje je više, i ak imaš sranje od videa (jako nestabilan video), nema te poststabilizacije koja će od sranja napravit čuda (ok, možda ovaj lik to ima, ja mu vjerujem, ali pričam o alatima koji su trenutno svima dostupni
)
Ali sad već ima čuda od gimbala, u rangu ZenMusea. Ma sad mi je i jasno da nije nikakva kemija napravit dobar gimbal, ak staviš gore dobru stabilizaciju, dobiješ i dobru sirovu snimku. Ak letiš mirno, ne treba ti nikakva post-stabilizacija. I siguran sam da se ovakav video s dobrom opremom da napravit tak da ti uopće ne trebaju te njegove perverzije od softvera.
Zenmuse na S800 može ovo sigurno odradit, ak je dobar pilot i dobar kamerman u igri. Ma siguran sam da ću i ja to moći odradit sa svojom trenutnom opremom kad stavim pan upgrade i stab. na gimbal. Evo do sredine proljeća obećajem nekaj ovakvog
Sve ovo i dalje ne mijenja činjenicu da ja nisam vidio bolji video do sada
EDIT: i horizont mu stalno bježi, kaj ustvari za ovak nekaj i nije loše