Evo, stigla i moja Alpha...da ne prepisujem sve od gradjanjina, samo ću nadodat moje slike i zapažanja.
Model je uistinu lijep i dobro napravljen, no mislim da tu prestaju pohvale.
Svi oni tip-ovi stoje s time da bih nadodao da produžne žice od prijemnika do serva u krilu i reglera obavezno zamijenite. Neke su jadne, tanke, ubi bože i jako labavo drže.
Sve ostalo stoji, baterija je napunjena i put aerodroma.............
Maiden, naravno ne bez kolege Migovika, koji svojom atletskom građom pomaže pri lansiranju mojih modela na maidenima.
Prvo lansiranje, gas do daske, model se propeo naglo u zrak, okomito, te zatim bez problema spustio nos prema tlu i pod kutem od 90 stupnjeva, sretno i razdragano provjerio tvrdoću utabane trave. COG je bio namješten da avion bude malo nosat, dakle, nije mu rep bio pretežak, samo je tako izgledalo.
Rezultat - prednji dio se raspucao na 4-5 mjesta, većina lomova je po Šavovima, dakle, po sastavu...malo cijana, uhupora i za pol sata na licu mjesta avion je bio poljepljen, nije više izgledao kao nov, naravno, jer se boja raspucala od gužvanja stiropora, no nema veze.
Snažni bacač kladiva, bombi i zjaka zvan Migovik, ponovno služi kao lansirna rampa.
Ovaj put, začudo, model normalno polijeće i leti

a nama iznad glave roj upitnika i komaraca u borbi za malo moje krvi.
Koji klinac nije iz prve tako ? Ne zna nitko.
No model je dosta brz, ali ta turbinica ipak nema dosta snage, i pod punim gasom čudno zaštekava, pretpostavljam da je ESC preslab, no na pola gasa se da lijepo vozit, samo oprez, nije za neke akrobacije, zavoji su dugi dugi , nikako da se okrene, a brzina dosta velika.
Vertikalno zaboravite, kaže Migovik da se ni u ruci prilikom lansiranja ne osjeti neka snaga, da jako slabo to vuče (a on ipak zna, jer sam do sad 2 EDFa napravio i svi su bili 64mm, a on ih je bacao)
Nakon nekoliko preleta, slikanja modela u letu (bit će kasnije i te slike samo da se Migovik probudi) i svih inih podešavanja, odlučih se sletjet. Naravno , pri zadnjem krugu , tj. okretu, u nagnutom položaju modela, otkazao je svu poslušnost, samo sam čuo da se motor ugasio, i da ne mogu s njim upravljati ?? ??
Razlog nepoznat, kad smo došli do modela, komande su radile.
Moja pretpostavka je da je popustio produžni od ESCa do prijemnika (njega jedinog mulac nisam zamjenio) i da je tu prijemnik a i servači ostali na trenutak bez napajanja, što je bilo dovoljno da se avion strmopizdi iz brzog zavoja prema majčici zemlji.
Rezultat ovog pada i jopet nos popucao ali na drugim mjestima , naravno, turbina izletila....jedino su krila neoštećena.
Skupili dijelove i kuć, ljepljenje je sinoć trajalo 2 sata sa kombinacijama cijana, UhuPora i vrućeg ljepila, no sve sam polijepio, jes da djeluje izgužvano...al nema veze, letit ćemo ga opet dok se ne bude više mogao ljepit

Dakle, ukratko, nije model za početnike, čak ni EDF početnike, iz te akcije u Zagriji, najbolje uzet Cessnu, ona stvarno lijepo leti.
Evo i slike dok je bio čitav, počevši od raspakiranja:

Stigle slike od Migovika :

Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.