Pozdrav,
predstavljam vam svoju hexu, u koju sam potrošio svoje vrijeme/znanje u zadnjih 2-3 mjeseca skupa sa svojim kolegama iz Čakovec R/C flyinga :-)
Setup je zamišljen za fotkanje i snimanje, koliko zbog posla, toliko i zbog samog gušta. Budući da mi je ovo prvi multi i da sam prije ovoga letio samo avione, vrlo sam zadovoljan dobivenim rezultatima. Pa krenimo redom...
Frame: Karbonski boomovi 370mm, 21.5mm promjera, osnova fiberglass
Motori: RCTimer 3536-11 750kv
ESC: RCTimer 40A flashani sa SimonK firmwareom
Propovi: Xoar 13x6.5 - pokazali se kao odlični i tvornički dosta izbalansirani - preporuka!
Kontroler: DJI Naza + GPS
Baterije: 2x u paraleli Nano-Tech 5000mAh 4S
Gimbal: trenutno nijedan, zapravo imam izrezano na laseru dio gimbala, u postupku je nabavka ostalih dijelova pa sastavljanje.. osmislio sam neki anti-vibration sistem, ali o tome više kad bude gotovo
Ostalo: FrSky sa telemetrijom, 5.8GHz video link ( trenutno GoPro visi na duct-tapeu
jer nisam mogao odliti, a da ne bih isprobao kako radi prije nego što završimo gimbal)
I kako je to sve počelo....
Prvo je krenulo sastavljanje landing legsa kao odmor za dušu kad je večina dijelova konačno stigla:
Pa smo krenuli sa motorima:
Da bi došli do sastavljene hexe spremne za konfiguriranje i testiranje:
A onda je hexa i poletila
:
Video snimke stavljam uskoro, a za sad u nastavku prilažem još neke fotke koje sam napravio bez FPV-a, onako od oka, čisto da izguštam nakon toliko uloženog truda i živaca:
SRC Čakovec #1
SRC Čakovec #2
Gradski bazeni Čakovec
Trenutno je GoPro Hero HD 1 u igri, ali kroz dva tjedna bi mi morao stići GoPro 2, tako da bi se kvaliteta morala značajno poboljšati.
Za sad, trenutni
To-Do list za završit ovu letjelicu do kraja je slijedeći:
1. Bolji motori kroz neko vrijeme ili samo kvalitetniji bearingovi (ovisno o dubini novčanika
)
2. Custom gimbal ili AV200 gimbal (ovisno o tome kako ce se pokazati moja izvedba gimbala, ali toplo se nadam se da nece biti potrebe za AV200)
3. Malo urednije posložiti struju?!, dodati ledice za lakšu orijentaciju..
4. Snimati, fotkati, uživati?!
Još jednom, zahvaljujem kompletnoj ekipi iz Čakovec R/C Flying koji su pomogli i dali savjete kad su znali, a i trpjeli moju nestrpljivost i živciranje oko projekta
Lijep modelarski pozdrav,
Nikola